Buy Now
Sign in

Chronoforms 7, emails not being sent

Alistair , June 05 2021, 08:42
A
Alistair 155
June 05 2021, 08:42 #396616
This is an issue that repeats itself regularly, one would have to check frequently that there are no problems after updates.. Is there assitance on this for those who have validated the forms so I don't have to go through all possible causes? Plus I don't seem to be able to add a debug to try and understand what's wrong by myself. Thanks.
GreyHead 65
June 05 2021, 08:59 #396618
Hi Alistair,
What updates appear to cause this problem?
I think that you can enable Debug from the form Settings > Behaviours > Data menu; you can also limit debug access to specific users in the CFv7 settings
Bob
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
Alistair 155
June 05 2021, 09:22 #396619
What updates appear to cause this problem?
That would be great to know. I remember last time it was a cookies plugin, which I have since then changed.
Anyway, the form now all of a sudden is working again, and I haven't got a clue why it stopped, and when it did, if it had not been for a customer that told me this I would've probably never noticed. I have now "sovled" by writing that if after submission you don't see a confirmation message let us know, see screenshot.
BTW, I found the debug option which is somehow hidden (well, hidden for someone like me who without a manual is rather lost).
A
Alistair 155
June 07 2021, 07:00 #396626
Ok. Again today not working. Here's the debug:
Array
(
[chronoform] => Contact
[gpage] => end_page
[email_address] => mick****@yahoo.co.uk
[subject] => Other / Technical / Feedback
[your_message] => Prova
[g-recaptcha-response] => 03AGdBq25vD7e7XorY7iha0Oxb3n84yLLWOIQo9tOrX8z-eQFeYX9WUtduD9RebQOgQPT9gtPkKdw76g17LLTx9eGCFRmuimCyorkO2-yHnRKGdn9NvRiHrg0P4n85p8-xU038m74mijRAs0lsHEF3YoAIriDibQxhVc_2QBeqJXRrrnN8XASHo4vXX4dBerwoQgcBlF0eA4VCIf9YyUYrUk6u58dsxca1r9-ui3cMWmul7quHuRsVvB16UYFXkEvL5sNANTHZnhh33t0ia5_Igx2APFsyi2AkVjieZQxQhDrznRNGDamHD25v_k4oA89yxb9bB8Gp5aMi3e0U0zCg-4yRb_xuU-yRcUQLDZVVBE0tBFiGUpR9LT2gcM1QLYiGmQJ1pnx6woxziZof1bSwtMfmVght4a8zPpSy9gMhVm_XhAJYaIzK8-EV7lcit0P0gPIJC0YuokoB9ILOsV5EzrybZWKUO9NJMw
[Itemid] => 123
[option] => com_chronoforms7
[view] => form
)
Array
(
)
A
Alistair 155
June 08 2021, 06:29 #396633
Any clue on how to read this debug?
GreyHead 65
June 08 2021, 11:56 #396635
Hi Alistair,
That looks like the form data plus some values from the page URL. There is no error showing up here.
Bob
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
Alistair 155
June 08 2021, 12:06 #396636
Yeah thought so.
So how would I go on about finding the culprit? The cookies plugin is not (like last time), any suggetions? The form all of a sudden is not being tramsitted, basically you click on "send" and it just goes back to the same page (Thank you message does not show). You can understand that the purpose of a form is to be sent/received, otherwise I'd just ask users to contact us via email..
A
Alistair 155
June 14 2021, 18:23 #396674
I have had the server technicians look at both forms, one form basically works only if all fields are filled in (even if they're set as not mandatory), so I can solve by setting all numerous fields as mandatory, even if not ideal.
The other form is much simpler and only consists of 3 mandatory fields, and this form doesn't work at all.
Hopefully this is more info for correcting this bug.
GreyHead 65
June 15 2021, 09:15 #396681
HI Alistair,
Please post or PM a link to the 'other form' so we can take a quick look.
Bob
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
GreyHead 65
June 16 2021, 11:05 #396692
Hi Alistair,
The page you posted the link to doesn't work for me. If I view the form page directly at https://www.your_domain.com/index.php?option=com_chronoforms7&chronoform=Contact&tmpl=component then it does seem to work.
In the first case the data is being submitted correctly as far as I can see so I suspect that the problem is that it is not reaching the CF component. I suggest that you try changing the form Submit URL to include the component. Currently it is https://www.your_domain.com/contact-me?chronoform=Contact&gpage=end_page - you can try changing this to https://www.your_domain.com/index.php?option=com_chronoforms7&chronoform=Contact&gpage=end_page
Bob
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
Alistair 155
June 16 2021, 18:31 #396700
Hi, the only info I found on changing the form submit URL is this one https://www.chronoengine.com/forums/posts/t96722/change-submit-url and it looks oudated as I can't find that.
GreyHead 65
June 17 2021, 21:39 #396711
Hi Alistair,
Sorry, I don't see anything either - I'm still finding my way around CFv7
Bob
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
Alistair 155
June 21 2021, 09:09 #396723
Hi, after endless testing, it appears it was AGAIN a conflict with a cookies plugin, so if anyone has a similar issue do check the plugin you installed especially in the EU for the silly cookie directive, for some reason it may impact on your form.
R
rikulahteenmaki 27
June 22 2021, 11:37 #396727
Have you tested the form in 'Admin view'?