Buy Now
Sign in

Chronoforms 6 for Wordpress - email never gets delivered

emills01 , June 12 2019, 17:53
E
emills01 89
June 12 2019, 17:53 #387433
I'm running Chronoforms 6 on Wordpress and when I submit the form the email never arrives. I don't know if it's being attempted being delivered.
I have debug mode running and am seeing this:
Array
(
)
Array
(
[email1] => Array
(
[recipients] => Array
(
[0] => (recipient email address)
)

[subject] => New ChronoForm email received.
[body] =>
[from_name] => (site name)
[from_email] => (sending email)
[reply_name] => (same site name)
[reply_email] => (same sending email)
[result] => the Mail could not be sent.
[var] =>
)

)
This is appearing at the bottom of the form *before* being sent. After sending there is nothing where the form was; no errors, nothing. The email never arrives.
I thought it was weird that the debug would say the email can't be delivered before the form is submitted but maybe that's the problem...not sure what is going on here.
healyhatman 9
June 12 2019, 21:50 #387438

If it's appearing at the bottom of the form before the form is sent, then you have your email action in the wrong place. You probably have your email action in your LOAD event instead of your SUBMIT event.
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 13 2019, 14:32 #387467
That was indeed the case - however, I moved it to the SUBMIT event and the emails still aren't being delivered. There are no error messages in the debug area; it only shows:
Array
(
)
Array
(
)
healyhatman 9
June 13 2019, 21:04 #387470
from that looks like you don't have any data in your form. Do where is the email being sent from and what is recipient?
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 14 2019, 20:29 #387511
Could the event be placed incorrectly? I have the same sending/receiving addresses as are set up in the original CF 5 form.
I'm trying to upload a screen shot of my event set up but I keep getting an error...
healyhatman 9
June 14 2019, 22:09 #387513
I don't know without seeing your setup. Use snag.gy for your screenshot
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 17 2019, 19:11 #387587
Not sure if this is the right screen to have shot...
healyhatman 9
June 17 2019, 21:17 #387589
That tells me your email action is in the right spot at least, now I need to see your email action setup and your load view (fields) page
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 19 2019, 19:10 #387674
Could you clarify the load view (fields) page?
Email setup:
I thought it best to obscure the email addresses and site names. They are taken exactly from the existing 5.0 (for Joomla) setup. The Reply email and From email addresses are the same and the Reply name and From name are the same.
healyhatman 9
June 19 2019, 21:11 #387676
What does the debug say if you put it in submit after email?
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 21 2019, 20:34 #387702
Array
(
[chronoform] => insrequest
[event] => submit
[First_Name] => REMOVED
[Last_Name] => REMOVED
[Email] => REMOVED
[Phone] => 8105334900
[Interested_In] => Array
(
[0] => Life
)

[Marital_status] => Single
[Household_Size] => 6
[Household_Annual_Income] => 1000000
[Zip_Code] => 48047
[County] => Barry
[Applicant_Gender] => Male
[Applicant_Birth_Date] => 05/08/1900
[Applicant_age] => 37
[Applicant_a_smoker] => Yes
[Applicants_Doctor] => Smith
[Applicants_Doctor_City] => Chesterfield
[More_than_3_dependents] =>
[Currently_has_coverage] => Yes
[Current_plan] =>
[Current_premium] =>
[How_Did_You_Hear_About_Us] => Friend
[Referral_name] =>
[button69] =>
)
Array
(
[email1] => Array
(
[recipients] => Array
(
[0] => REMOVED
)

[subject] => New ChronoForm email received.
[body] =>
[from_name] => REMOVED
[from_email] => REMOVED
[reply_name] => REMOVED
[reply_email] => REMOVED
[result] => the Mail could not be sent.
[var] =>
)

)
healyhatman 9
June 21 2019, 21:49 #387704
Body is empty? And is your from email in your website's domain?
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 24 2019, 20:29 #387757
The body meaning the contents of the form? Definitely not empty. I'm not sure what other body there could be - please clarify.
The From Email and Reply Email are the same and are both the same domain as the website - actually this website is on a subdomain (new.mydomain.com) - is this a problem?
They are set as the same as in the existing Chronoforms 5 (Joomla) on the main domain (mydomain.com).
healyhatman 9
June 24 2019, 21:41 #387758
Body of the email I meant.
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 26 2019, 14:37 #387855
The email doesn't actually get delivered.
healyhatman 9
June 26 2019, 21:25 #387865
Well no of course not it says in your debug that the mail could not be sent.
Send me a screenshot of your email action please. Use snag.gy and don't cover up any emails
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
E
emills01 89
June 27 2019, 19:41 #387880
healyhatman 9
June 27 2019, 21:39 #387881
So your website is nbphealth.com ? And what happens if you put something in the body instead of leaving it blank?
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
admin 30
June 28 2019, 08:12 #387886
Remove the "Reply" data and try again, if it does not help then remove the from name and email as well
Best regards
E
emills01 89
June 28 2019, 15:28 #387896
Remove the "Reply" data and try again, if it does not help then remove the from name and email as well
I tried this first and the result was the same - the email could not be delivered.
And what happens if you put something in the body instead of leaving it blank?
Ok that worked - I placed the contents of Setup > Email from Joomla Chronoforms 5 into the body there and the mail was able to be delivered.
Now the email is being delivered and arriving but there's a new problem - none of the fields are matching up. For example, in the body I have:
    <td width="25%" align="right"><strong>Your Name:</strong></td>
<td width="25%">{First_Name} {Last_Name}</td>
But in the delivered email I get:
Your Name: {First_Name} {Last_Name}
The names for the fields are correct; I have double and triple checked them and they were imported from an export of the old (working) Joomla CF 5 setup.