Buy Now
Sign in

Installation error

tina , March 26 2007
T
tina 3
March 26 2007 #236
Hi,
I have the following error installing both ChronoForms 1.0.2.1 and 1.5:

XML error in /Volumes/Dati/Users/tina/Sites/libreria/media/
install_46081cd474ad5/chronocontact.xml: INSTALLFILE is not a valid containing element

XML error in /Volumes/Dati/Users/tina/Sites/libreria/media/
install_46081cd474ad5/chronocontact.xml: UNINSTALLFILE is not a valid containing element


I'm trying to install on:
Mambo 4.6.1
MacOS 10.4.9
Mamp 1.4.1 (Apache 2.0, php 5.1.6, 5.0.19)

Thanks in advance
Cristina
A
albertsj1 6
October 17 2007 #2851
I know this is an old topic, but I'm getting the same error. Does ChronoForms support Mambo? The front page suggests that it does because it says
ChronoForms is a Joomla/Mambo Component that helps Joomla/Mambo users...


I get the following error when installing on both Mambo 4.6.2 and also a copy pulled from svn about 3 weeks ago.
Warning: XML error in /home/www/blah.com/media/install_47152208da2dc/chronocontact.xml: INSTALLFILE is not a valid containing element
Warning: XML error in /home/www/blah.com/media/install_47152208da2dc/chronocontact.xml: UNINSTALLFILE is not a valid containing element
Information:


I'm running this on a shared hosting server.
Server Info:
Mambo 4.6.3
Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) mod_auth_pgsql/2.0.2b1 mod_ssl/2.0.54 OpenSSL/0.9.7e
PHP 5.2.1

Thanks
John
GreyHead 63.5
October 17 2007 #2852
Hi John,

There's a little bug in the chronocontact.xml installation file that is mostly trouble free in Joomla. Look for this
  <installfile>
<filename>install.chronocontact.php</filename>
</installfile>
<uninstallfile>
<filename>uninstall.chronocontact.php</filename>
</uninstallfile>
and replace it with this
  <installfile>
install.chronocontact.php
</installfile>
<uninstallfile>
uninstall.chronocontact.php
</uninstallfile>
and that may do the trick for you.

Only Max can tell you if ChronoForms still supports Mambo officially, though I think you are the first Mambo user I've seen post here in a few months.

Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
albertsj1 6
October 17 2007 #2854
Thank you. That helped to install it without error, but it doesn't seem to be installed right.

    [*]The 'configuration' menu item is missing.[/*]
    [*]The 'publish' checkbox is missing. (see attached screenshot)[/*]

I watched the tutorial and tried creating and using a form, and when I click on the form to view it, I get a message that says there is no form with that name. I assume this is because I can't publish it.<br><br>Post edited by: albertsj1, at: 2007/10/17 01:51
A
albertsj1 6
October 17 2007 #2855
Weird. Let's see if this will attach the image now.

admin 27.0
October 17 2007 #2857
Hi Albert,

I never tested Chronoforms with mambo after the earliest release, I think there must be some issues but Joomla dominates now!!

Sincerely,

Max
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Please let us know if you have any problems with the new forums text editor, we appreciate your feedback!
A
albertsj1 6
October 17 2007 #2858
"admin":
I think there must be some issues but Joomla dominates now!!

Yes. I've been using Joomla since it first branched from Mambo. Unfortunately, many commercial component developers are switching back to Mambo because of the Joomla teams GPL decision.
So, I'm stuck using Mambo, if I want to use certain components, such as EZ_Realty.
Any guesses as to where I can start poking around to see if I can fix this problem?
GreyHead 63.5
October 17 2007 #2863
Hi Albert,

In my installation I still have a Configuration Menu item - but htere is only one entry for 'Form Name' and I don't think that it does anything??

The Publish item has been replaced by 'Data' in the latest release as Publishing apparently did nothing in Joomla.

I only get the 'No form found' problem when the form hasn't been written to the database for some reason. Can you check your database and see if the form info is in the ChronoForms table?

Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
albertsj1 6
October 17 2007 #2880
Ok. Well, maybe that's part of the problem then. I didn't realize that the 'publish' column was removed. I'm completely new to ChronoForms, and I was just trying to follow what the video tutorial said to do.
When I click on 'create table', there is a checkbox for 'column'. Do I check all of those checkboxes and create the table?
Do you think I can still use Chronoforms without the 'configuration' menu item?

Thanks again everyone for you help.

John
GreyHead 63.5
October 17 2007 #2887
Hi John,

Yes, sorry about the videos - Max updates the code faster than I can update the tutorials :-( One day I'll catch up again.

Yes, check the checkboxes for all the data fields that you want to store in the database - you probably don't want 'submit' for example.

And yes, there's nothing useful on the Configuration menu at the moment - not sure why its missing though.

Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
A
albertsj1 6
October 18 2007 #2899
Created the table, but it still doesn't work. Just to troubleshoot, I installed the component on a Joomla 1.0.13 install and created the exact same form. It worked fine, so it is another problem with compatibility with Mambo.
BTW, I had no 'configuration' menu item on the Joomla install either. It must have been removed.