Buy Now
Sign in

chronoform 6 won't work after update to php 7.3.12

info@rswebmaster.nl , December 04 2019, 10:37
I
info@rswebmaster.nl 10
December 04 2019, 10:37 #390223
All of my chronoform 6 forms won't work anymore afther update from php 7.2.25 to php 7.3.12 in joomla 3.9.13.
when you have fill'd in the form en will send it this came on the screen "Pleaseset some HTML first before calling emogrify".
The problem is foun on more websites. Nothing has chanched to the websites accept the php version. When i'll put the php version back the problem is gone. so it must be in php 7.3.12.
does someone know how to fix this.
greatings from the Netherlands Robert Stoesser
I
info@rswebmaster.nl 10
December 04 2019, 14:49 #390227
now i have installed php 7.4.0 and it have also a problem . afther click on "send" you get a blanc screen.
healyhatman 9
December 04 2019, 23:16 #390232
Set your site to debug and set error reporting to maximum, then tell us what the errors shown are.
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
I
info@rswebmaster.nl 10
December 06 2019, 11:27 #390250
thank you Healyhatman for your support.
with debug en report i'll get these 2 messages
Warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/boekdekerstman.nl/httpsdocs/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/boekdekerstman.nl/httpsdocs/templates/boekdekerstman34/functions.php on line 196

So you see in the url in these warnings that I am a little helper of Santa Claus so its the most busy time off the year for me.
with seasons greatings tho everyone.
admin 28
December 06 2019, 18:31 #390258
So what exactly is not working ? the form is not displayed or only the email is not sent ?
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Did you try the new ChronoForms7 ? if yes then please send us your comments!!
I
info@rswebmaster.nl 10
December 06 2019, 19:23 #390262
a blank screen appears with only the text: "Pleaseset some HTML first before calling emogrify". is there no one who has the same problems with a joomla website under php 7.3.12 or 7.4.0.
healyhatman 9
December 06 2019, 23:26 #390264
 1
 Answer
Turn off the advanced template option in the email action.
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
A
Alistair 114
January 24 2020, 08:04 #390893
Same issue here after updating to PHP 7.3, now forms don't work and land on page:
Error: 0

You may not be able to visit this page because of:



  1. an out-of-date bookmark/favourite

  2. a search engine that has an out-of-date listing for this site

  3. a mistyped address

  4. you have no access to this page

  5. The requested resource was not found.

  6. An error has occurred while processing your request.


Please try one of the following pages:



  • Home Page

  • Search this site


If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site and report the error below..

A
Alistair 114
January 24 2020, 08:12 #390894
Ok this was solved by unticking in the email action box "Apply advanced template parsing and style".
healyhatman 9
January 24 2020, 08:13 #390895
Just like the response marked "answer"
Web developer at SkySpider.com.au - I DO NOT work for ChronoEngine!
Donations: paypal.me/healyhatman
Professional Work: kamron@skyspider.com.au
Custom CF / CC Plugins and Extensions: skyspider.com.au/store
M
marald 10
January 31 2020, 12:41 #390978
Still same problem here on a website. When choosing PHP 7.3 chronoforms 6 stops working. Setting the directadmin back to 7.1 and everything works.

I've checked the setting of "Apply advanced template parsing and style" and it is not enabled on the emails.

Any other users that ran in this issue and maybe have a solution?

I don't want to downgrade all my forms to chronoforms 5 to make them work.
J
joachimliedtke 91
April 15 2020, 09:32 #392006
Is this going to be fixed in the next version? It is just a warning, but pointing to something wrong here. PHP = 7.4.3
Warning:  Creating default object from empty value in /xxx/libraries/cegcore2/libs/helper.php on line 22
Line 22 reads
$this->_vars = &$view->_vars;
I suppressed the warning, but this can't be a solution.
P
perlfan 19
May 15 2020, 05:45 #392492
Switching back to PHP 7.1 helped me ...
J
joachimliedtke 91
May 15 2020, 06:05 #392493
For some reasons I can't downgrade to a lower PHP version.
admin 28
May 15 2020, 09:13 #392499
on which pages does this error appears ?
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Did you try the new ChronoForms7 ? if yes then please send us your comments!!
admin 28
May 15 2020, 09:29 #392500
quick fix:
surround the 3 lines with $viewer with the following lines:
if($viewer){
and
}
or wait for the new update!
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Did you try the new ChronoForms7 ? if yes then please send us your comments!!
admin 28
May 15 2020, 09:30 #392501
But if your problem is the warning only then just set error reporting to none in your site config!
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Did you try the new ChronoForms7 ? if yes then please send us your comments!!
HCH 34
May 23 2020, 13:31 #392683
When is the new update expected to be released?
Regards,
Hans-Christian
admin 28
May 23 2020, 15:01 #392688
Does this issue occur when you try v7 ?
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Did you try the new ChronoForms7 ? if yes then please send us your comments!!
HCH 34
May 23 2020, 17:23 #392702
No, I use V6