Buy Now
Sign in

Chronoforms V5 not sending mail (PHPMailer)

danielitob , March 07 at 18:48
D
danielitob
Hi,
i 've a form with 2 action email, the first sends email to site and the second sends email to client.
The first email is not sent while the second one is sent. How is possible? The options are the same.
Below the debugger code.
Thanks very much
Regards
Daniele
Data Array​
​Array​
​(​
​ [option] => com_chronoforms5​
​ [chronoform] => form_contatti​
​ [event] => submit​
​ [nome] => dani​
​ [cognome] => dani​
​ [telefono] => 123123123​
​ [email] => pippo@gmail.com​
​ [oggetto] => Richiesta Informazioni​
​ [messaggio] => hh​
​ [checkbox50] => 1​
​ [g-recaptcha-response] => 03ANcjosoZpKuthX2NWxen8ckOwK8u89LosI_KSOD_HVHUDSp2HQefZqACPZ1VlNXMWAlB0Pir_2e9bz41w9g7v2ajjlRtYTwwZkEjeCVxjxBOo_qUIGd00flGuIGPslCcp6Nnkaz16eBZ5IlM1x1Bb65JFjtsgXIuzEXoagxzSKnMSAiFJr1M_QbKKBF_AN520HzryE7O9fXogSY4z3c-QPJ6K6t5CMyicL2QA2A5uy_lRV7l8gkv_Nj01HCervYU0DrJxtTJn_b1JD30tsiI8SFECK5hsd7GplxGPgwiPRB0M5_gaJ7NXBlnu7DhDQE56WFDIZE_QWi1ti__dBbSVF08cUzUpDLs3iTk3s1zxBdB8mPGRu5miY-HKkz22676AI0Dny46zQ_amN2aaVjomuKY6LqWJ47x1MbH579Ep50tkt4BBvkgxvQ​
​ [button45] => Invia​
​ [ip_address] => 11.11.111.8​
​)​
​Array​
​(​
​)​
​Errors​
​Array​
​(​
​)​
​Debug Info​
​Array​
​(​
​ [23] => Array​
​ (​
​ [Email] => Array​
​ (​
​ [0] => An email with the details below was sent successfully:​
​ [1] => To:info@xxx.it​
​ [2] => Subject:Richiesta Informazioni​
​ [3] => From name:Utente generico​
​ [4] => From email:pluto@gmail.com​
​ [5] => CC:​
​ [6] => BCC:​
​ [7] => Reply name:​
​ [8] => Reply email:​
​ [9] => Attachments:​
​ [10] => Array​
​ (​
​ )​
​​
​ [11] => Body:​
​<p>E' arrivata una richiesta di contatto da <strong>dani</strong> <strong>dani</strong></p>​
​<p>In seguito la richiesta:</p>​
​<table>​
​<tbody>​
​<tr>​
​<td>&nbsp;</td>​
​<td>&nbsp;</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Nome</td>​
​<td>dani</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Cognome</td>​
​<td>dani</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Telefono</td>​
​<td>123123123</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>E - mail</td>​
​<td>pippo@gmail.com</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Oggetto</td>​
​<td>Richiesta Informazioni</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Messaggio</td>​
​<td>hh</td>​
​</tr>​
​</tbody>​
​</table>​
​ )​
​​
​ )​
​​
​ [22] => Array​
​ (​
​ [Email] => Array​
​ (​
​ [0] => An email with the details below was sent successfully:​
​ [1] => To:pippo@gmail.com​
​ [2] => Subject:Richiesta Informazioni​
​ [3] => From name:XXX​
​ [4] => From email:info@xxx.it​
​ [5] => CC:​
​ [6] => BCC:​
​ [7] => Reply name:​
​ [8] => Reply email:​
​ [9] => Attachments:​
​ [10] => Array​
​ (​
​ )​
​​
​ [11] => Body:​
​<p>Ciao dani dani,</p>​
​<p>grazie per averci contattato</p>​
​<p>Di seguito un riepilogo della Tua richiesta</p>​
​<table>​
​<tbody>​
​<tr>​
​<td>&nbsp;</td>​
​<td>&nbsp;</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Nome</td>​
​<td>dani</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Cognome</td>​
​<td>dani</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Telefono</td>​
​<td>123123123</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>E - mail</td>​
​<td>pippo@gmail.com</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Oggetto</td>​
​<td>Richiesta Informazioni</td>​
​</tr>​
​<tr>​
​<td>Messaggio</td>​
​<td>hh</td>​
​</tr>​
​</tbody>​
​</table>​
​<p>&nbsp;</p>​
​<p>Saluti<br /><br /></p>​
​​
​ )​
​​
​ )​
​​
​)
GreyHead
Hi Daniele,
It looks as though both emails are being sent successfully by ChronoForms + Joomla but are them being dumper or marked as spam before delivery. Neither of your From Email addresses appear to match the site domain, this might be the cause. Please check the FAQ on Emails not being delivered.
Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
D
danielitob
Hi GreyHead,
thanks for your reply.
I don't understand why the email to my site not being delivered. I followed the instructions of the faq https://www.chronoengine.com/faqs/52-chronoforms/cfv4/cfv4-emails/2623-why-arent-my-emails-being-delivered (are the same for CFV5? )
I'm using SMTP Mailer (from the Joomla Settings)
My debugger:
To Emailaddress and theFrom Emailaddress are different and both use the site domain.
[23] => Array
(
[Email] => Array
(
[0] => An email with the details below was sent successfully:
[1] => To:info@my-domain.it
[2] => Subject:Richiesta statica
[3] => From name:Utente generico
[4] => From email:supporto@my-domain.it
[5] => CC:
[6] => BCC:
[7] => Reply name:
[8] => Reply email:
[9] => Attachments:
[10] => Array
(
)
But mail has not been received in info@my-domain.it email.
Thanks in advance
Regards
GreyHead
Hi Daniele,
As you can see, Joomla! is reporting that the email was successfully sent. You will need to check with your mail server/reader to see exactly want is happening.
Does the email send if you use a different To address e.g. a Gmail address??
Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
D
danielitob
Hi Bob,
i solved the problem using V6 instead of V5.
regards
Daniele