Buy Now
Sign in

Can't add new model

megana , December 28 2017, 20:19
M
megana 189
December 28 2017, 20:19 #374285
Hi there, we have been using CF6 on a site for a while but just added CC6. I followed the FAQ to set up a basic listing but I got stuck on "Part 4: Retrieving data from more tables".

https://www.chronoengine.com/faqs/73-chronoconnectivity/chronoconnectivity-v6/5283-build-a-basic-listing

Part 4: Retrieving data from more tables
In part 4 we will show how you can create a simple table relationship to get the article's author username and display it in the table.

1. Open the connection and go to "Functions" > "read_articles".
2. Write "Author" in the "New model" box and click the "Add new model" button.
3. Wait for the new model to be added and then click the new "Author" label in the models menu to open the new model's settings section.


After I click "Add new model", the spinning loading graphic appears and never goes away.

The console shows me some JS errors...

Uncaught TypeError: undefined is not a function
at forEach (<anonymous>)
at Function.forEach (mootools-core.js?680383c6c1a13fed6a6be67d7729a748:5)
at each (mootools-core.js?680383c6c1a13fed6a6be67d7729a748:9)
at e (jquery.min.js?680383c6c1a13fed6a6be67d7729a748:4)
at dc (jquery.min.js?680383c6c1a13fed6a6be67d7729a748:4)
at Function.n.param (jquery.min.js?680383c6c1a13fed6a6be67d7729a748:4)
at Function.ajax (jquery.min.js?680383c6c1a13fed6a6be67d7729a748:4)
at read_data_add_model (index.php?option=com_chronoconnectivity6&cont=connections&act=edit&id=1:2236)
at HTMLButtonElement.onclick (index.php?option=com_chronoconnectivity6&cont=connections&act=edit&id=1:2289)


What's going on here and how do I fix it?

Joomla 3.8.3
PHP 5.6
CF 6.0.15
CC 6.0.6
M
megana 189
January 08 2018, 15:56 #374462
Still having this problem, any advice?
GreyHead 64
January 09 2018, 14:51 #374487
HI megana,

It's possible that the problem is because MooTools is loading on the site and getting in the way of the jQuery code. Neither CF, CC or Joomla! 3.8 use MooTools any more.

Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
M
megana 189
January 09 2018, 16:01 #374492
Hi Bob,

I tried all three admin templates in case one doesn't load mootools, but all had the same error. Is there a way to prevent Joomla admin from loading mootools? Or I'm wondering what my Joomla admin is doing differently from everyone else's.

Thanks,
-Megan
GreyHead 64
January 15 2018, 13:48 #374565
Hi Megan,

Sorry I have no idea why your site would load MooTools. I think that the jQuery Easy extension includes a MooTools blocker - you could try that if you can't work out what is loading it for you.

Bob
ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much
M
megana 189
February 21 2019, 19:42 #384063
 Answer
Just revisited this and discovered the issue was with a Joomla extension called "Admin Menu Manager", which allows you to easily add additional menus to the admin menu. I disabled the extension temporarily, created my new model, then re-enabled the extension.