Buy Now
Sign in

Chronoforms V5 - Joomla User Registration - Salesforce

usbworm , October 24 at 09:55
u
usbworm

Good morning,
I made a Joomla registration form editing the preinstalled demo in chronoforms. It works fine.
Now I need to send all data to Salesforce. I followed this FAQ but it refers to Version 4 of Chronoforms. And it's not working

I have an html form that sends data to Salesforce. But I don't know how to integrate this code in chronoforms V5

Can anyone help me please?
if You need further informations ask me
thank you so much

GreyHead

Hi usbworm ,

The method from the FAQ should work OK in CFv5 (unless there have been changes at the SalesForce end). What exactly is not working?

Bob

ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much

u
usbworm

I don't know what's not working. I have the new registered user in Joomla, but in Salesforce nothing happends.
I attach a pdf with my setup, if you can have a look.
Thanks for the reply.

Attachments
chronoforms.pdf
(95.72 KiB)
18 Downloads/Views
GreyHead

Hi usbworm,

It looks as though you have the cURL action before the Custom Code action so the entries you create in the Custom Code will not be available when the cURL is run.

Have you tried adding a Debugger action to your form after the cURL action to see what data is there?

Bob

ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much

u
usbworm

Hi GreyHead
no, I try and let you know. (I am not an expert so, thanks for your help)

u
usbworm

Here's the result of the debug

Attachments
debug_chronoforms.pdf
(138.04 KiB)
13 Downloads/Views
GreyHead

Hi usbworm,

I'm not sure why but I don't see the data there that is being sent to SalesForce. Have you checked the SalesForce documents to see if the URL and variable names are still good?

Bob

ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much

u
usbworm

They should be right because I just copied them from a previous (working) html form used before I need also Joomla registration
(I sent you the html by private message if you can have a look)
again, thak you so much

u
usbworm

Sorry Bob, any news?
thanks

admin

Hi,

You can use a debugger action to check what is the curl data being sent and confirm that they comply with the SalesForce requirements ?

Best regards

Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!

u
usbworm

Hi admin
yes the debugger log is attached 6 posts ago with this name debug_chronoforms.pdf
thank you for the reply

u
usbworm

Really anyone can help?

admin

Hi usbwork,

What are the curl settings you have ?

Please copy and paste the settings in an image or in the post directly.

Best regards

Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!

u
usbworm

Hi Admin
First of all, thankyou so much for the answer.

these are my settings in curl:

Target URL
https://webto.salesforce.com/servlet/servlet.WebToLead?encoding=UTF-8

Header in response
No

Fields map
first_name={first_name}
last_name={last_name}
company={company}
phone={phone}
mobile={mobile}
email={email}
URL={URL}
street={street}
city={city}
zip={zip}
country_code={country_code}
state_code={state_code}
00N0Y00000BCXbJ={00N0Y00000BCXbJ}
00N0Y00000BCXbO={00N0Y00000BCXbO}
00N0Y00000Fjetw={00N0Y00000Fjetw}
fax={fax}
00N0Y00000FlTHs={00N0Y00000FlTHs}
lead_source={lead_source}