Buy Now
Sign in

Database Table Empty

guerriero , July 25 2017
G
guerriero 1
July 25 2017 #370844
Hi, I have a problem with database table in Function->Database->Read Table

Inside General, Database table is EMPTY and not sho list table




------Select table------
Database connection failed.
Attachments
Schermata_del_2017-07-25_16-48-36.png
Schermata_del_2017-07-25_16-48-36.png
(74.48 KiB)
287 Downloads/Views
admin 26.4
July 25 2017 #370849
Hi guerriero,

Do you have the "External database" enabled ?

Best regards,
Max
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Please let us know if you have any problems with the new forums text editor, we appreciate your feedback!
T
Twincarb 122
August 02 2017 #371154
Hi Max,

I note the OP hasn't replied I just discovered this when I went to create a new CC6 connection, I have checked the external database setting and it isn't enabled.

Jumping back to CC5 and it works as expected there.

Regards,
Dave
T
Twincarb 122
August 03 2017 #371169
Max,

I have just tested this on a clean install, on php 5.6.31 7.0.21 & 7.1.7 all of them are displaying the database connection failed, I can also replicate the issue in Chronoforms V6 as well, this is using CF 6.0.5 & 6.0.6

I also did a clean install of Joomla 3.6.4 along with CC 6 and also had the same result

Regards,
Dave
admin 26.4
August 03 2017 #371173
Hi Dave,

Do you have PDO mysql enabled on your web server ?

Best regards,
Max
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Please let us know if you have any problems with the new forums text editor, we appreciate your feedback!
T
Twincarb 122
August 03 2017 #371178
I was pretty sure I was going to say no, I have checked and it is enabled!

I have just disabled it and I am now able to select databases! Thanks for pointing me in the right direction

Regards,
Dave
admin 26.4
August 03 2017 #371181
Hi Dave,

Good, but I think that having it enabled may work for other users too!

Best regards,
Max
Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!
Please let us know if you have any problems with the new forums text editor, we appreciate your feedback!