Buy Now
Sign in

404 error Component not found after installation

GuiGuy , November 21 2016
Answered
GuiGuy

I tried to install this but get a 404 error at the end of the install sequence "Component not found"

Thanks

The Guiguy
... from down under...

admin

What about other extensions ? they install fine ?

Best regards,
Max

Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!

GuiGuy

Hi

I managed the install form Extensions > Install > From Folder.

That worked.

As your question, yes. This is a clean install of J3.6.4 and everything had gone well until this.

Anyway, all good.


Cheers

The Guiguy
... from down under...

admin

Great, thanks for posting the solution!

Best regards,
Max

Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!

b
baibro

Unfortunately this solution is not working for me
J3.7 PHP 7.0
None of Chronoforms components 5 or 6 is visible after install.

Any other suggestions?

GreyHead

Hi baibro ,

I'm not seeing any obvious problems with ChronoForms on Joomla! 7.0 and PHP 7.0

Please try temporarily setting the site error reporting to Maximum and see if there are any helpful messages shown.

Bob

ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much

b
bowas

I have this problem
After installing ChronoForms 6
He shows me: http://c2n.me/3M8n4Re
If you enter the component then here: http://c2n.me/3M8ncBi

I turn on show errors in the Joomla preferences
Errors does not show ((
How can I solve this problem ?!

Server local : OpenServer
Joomla 3.7.3
PHP 7.0

GreyHead

Hi bowas,

What are the URLs you see with those messages?

Bob

ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much

b
GreyHead

Hi bowas,

That looks correct. Do you see any error messages in the server logs when you try the installation?

Have you checked to see if the files have been installed in e.g. /administrator/components/com_chronoforms6

Bob

ChronoForms technical support
If you'd like to buy me a coffee or two, thank you very much

b
bowas

this log?

localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:11 +0200] "GET /administrator/index.php?option=com_installer HTTP/1.1" 200 6813 "http://localhost/administrator/index.php" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:14 +0200] "POST /administrator/index.php HTTP/1.1" 303 - "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:14 +0200] "GET /administrator/index.php?option=com_installer HTTP/1.1" 200 45166 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:15 +0200] "GET /media/system/js/mootools-core.js?a762d130685c2260da52c2a608a52207 HTTP/1.1" 200 83893 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:15 +0200] "GET /media/system/js/mootools-more.js?a762d130685c2260da52c2a608a52207 HTTP/1.1" 200 236825 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:26 +0200] "POST /administrator/index.php?option=com_installer&task=install.ajax_upload HTTP/1.1" 200 320 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:29 +0200] "GET /administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer HTTP/1.1" 404 28572 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /administrator/templates/isis/css/template.css?75dd73b80836c5429ae8893fb96dd077 HTTP/1.1" 200 187039 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /media/jui/js/jquery.min.js?75dd73b80836c5429ae8893fb96dd077 HTTP/1.1" 200 97163 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /administrator/templates/isis/js/template.js?75dd73b80836c5429ae8893fb96dd077 HTTP/1.1" 200 12121 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /media/jui/js/jquery-migrate.min.js?75dd73b80836c5429ae8893fb96dd077 HTTP/1.1" 200 10056 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /media/jui/js/bootstrap.min.js?75dd73b80836c5429ae8893fb96dd077 HTTP/1.1" 200 29156 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /media/jui/js/jquery-noconflict.js?75dd73b80836c5429ae8893fb96dd077 HTTP/1.1" 200 21 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /libraries/cegcore2/cache/d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.css HTTP/1.1" 200 6 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:17:30 +0200] "GET /libraries/cegcore2/cache/d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.js HTTP/1.1" 200 6 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:19:37 +0200] "GET /administrator/index.php?option=com_chronoforms6 HTTP/1.1" 404 28266 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:19:38 +0200] "GET /libraries/cegcore2/cache/d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.css HTTP/1.1" 304 - "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:19:38 +0200] "GET /libraries/cegcore2/cache/d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.js HTTP/1.1" 304 - "http://localhost/administrator/index.php?option=com_chronoforms6" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:27:30 +0200] "GET /administrator/components/com_chronoforms6 HTTP/1.1" 301 265 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:27:30 +0200] "GET /administrator/components/com_chronoforms6/ HTTP/1.1" 200 - "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"
localhost: 127.0.0.1 [14/Jul/2017:12:27:41 +0200] "GET /administrator/index.php?option=com_chronoforms6&cont=installer HTTP/1.1" 404 28266 "http://localhost/administrator/index.php?option=com_installer" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:54.0) Gecko/20100101 Firefox/54.0"

admin

What about other components ? they install fine ? what happens when you try to reinstall ?

Best regards,
Max

Max
If your main question got answered then please mark the answer using the button!