Fri Oct 31, 2014, 6:51 am
 Locked  10  6155
1 2
Showing 1 to 10 of 11 entries.
Fri Mar 16, 2012, 11:28 am

Hi guys,

(sorry, for my english, i am beginner :) )

chronoforms is great and very usable extension, but sometime i have one problem:

I want to create a simple form to calculate for example two numbers from Text boxes with "Load JS".

All is ok and form show correct value, but when i want edit a form directly (without Form Wizzard or Easy Form Wizzard) and save him, form in FrontEnd view is "inactive".

When i turn on a console in FireBug, show error message:

Code: Select all    
window.addEvent is not a function
[Break On This Error]  
window.addEvent('domready', function() {

Enough when i click on name of form and save him (without any changes) and form in FrontEnd is "inactive" (FireBug: window.addEvent is not a function)

Code: Select all    
Chronoforms: V4_RC3.21
Joomla! Version 1.5.25
Mootools Upgrade Version 1.2 on Site; 1.2 on Admin

Thanks very much for your answers.

18 0
Tue Sep 29, 2009, 6:13 am
Fri Mar 16, 2012, 2:26 pm

Hi fuxo,

There is probably a JavaScript conflict with something else on the page that is stopping MooToosl form working. If you resolve the conflict then all will be OK.

Bob


ChronoForms technical support

If you'd like to buy me a coffee, thank you very much

Moderator
37749 41119
Tue May 29, 2007, 6:15 pm
Fri Mar 16, 2012, 3:07 pm

Hi Bob,

thank you for prompt answer.

But, when i create this "calculator" without direct edit (only with Wizzard Edit or Easy Wizzard Edit), all works fine.

For example:

I have this form. Open him on "FrontEnd view" and work perfectly... (this tab let opened). I click on formname (direct edit) and immediately click on save (without any changes). Refresh initially opened tab and Firebug already show error give on above and form does not work.

Its really only conflict with something else on page ?

(I am noob in JavaScript :) )

Thanx.

18 0
Tue Sep 29, 2009, 6:13 am
Fri Mar 16, 2012, 3:49 pm

Hi fuxo,

Please post a link to the form so I can take a quick look.

Bob


ChronoForms technical support

If you'd like to buy me a coffee, thank you very much

Moderator
37749 41119
Tue May 29, 2007, 6:15 pm
Fri Mar 16, 2012, 6:42 pm

Hi fuxo,

There is no conflict but the JavaScript files aren't being loaded. Please open the form General tab anc check that 'Load necessary files' is set to Yes.

Bob


ChronoForms technical support

If you'd like to buy me a coffee, thank you very much

Moderator
37749 41119
Tue May 29, 2007, 6:15 pm
Fri Mar 16, 2012, 9:48 pm

Bob,

sorry, but problem with form is not solved.

Option "Load necessary files" was been set always from begin...

All options of form are default, look on attached picture.

http://www.smartdirect.sk/chronoform_config.png

I don't understand, what I work wrong :(

Send you PM with admin pass from my test page?

18 0
Tue Sep 29, 2009, 6:13 am
Fri Mar 16, 2012, 10:06 pm

Hi fuxo,

Please check for yourself - none of the main JavaScript files are being loaded for that form :-(

If that isn't the cause there has to be another explanation . . .

Bob


ChronoForms technical support

If you'd like to buy me a coffee, thank you very much

Moderator
37749 41119
Tue May 29, 2007, 6:15 pm
Sat Mar 17, 2012, 8:29 am

Hi Fuxo,

It looks as though that form is somehow damaged and is not loading any of the JavaScript files. I can't see any obvious reason for that. Other copied files seem to have been OK. It's probably simplest to start over with a new copy of the wizard form.

Bob


ChronoForms technical support

If you'd like to buy me a coffee, thank you very much

Moderator
37749 41119
Tue May 29, 2007, 6:15 pm
Sat Mar 17, 2012, 9:57 am

Hi Bob,

you're right, other copied files seem to have been OK, but i need customize html in form, who has been created with Wizzard...

Never mind, I'll try review the specification and recreate solution of form.

Thank you very much for really sacrificially support and your time.

fuxo

18 0
Tue Sep 29, 2009, 6:13 am
Sat Mar 17, 2012, 10:45 am

Hi fuxo,

i need customize html in form

I think that gave me a clue. On the JS Validation tab validation was turned off. I've turned it back on and the files are loading OK.

Bob


ChronoForms technical support

If you'd like to buy me a coffee, thank you very much

Moderator
37749 41119
Tue May 29, 2007, 6:15 pm
Showing 1 to 10 of 11 entries.

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com

ChronoForms Book

The ChronoForms Book, written for ChronoForms v3 contains 350 pages of invaluable ChronoForms How-tos hints and tips.

Note: many of the ideas can be used in ChronoForms v4 but the admin interface is very different and code examples may need to be modified.

SSL

Members Login

 

2CheckOut.com Inc. (Ohio, USA) is an authorized retailer for
goods and services provided by ChronoEngine.com