show data in V2.3

bert56 , August 14 2007
b
bert56

I did a fresh install on the new release (V2.3). Had some problems (delete records and security images) with the previous version but they seem to be fix in this release.

It all looks super and works fine, the only thing I now have a problem with is if I click "Show Data"

The following message is generated:
Fatal error: Cannot access empty property in /http/administrator/components/com_chronocontact/admin.chronocontact.html.php on line 768


Bert

admin

Hi Bert,

Did you make a fresh install or upgraded ?

when you click show data, do you have a form checked ?

The lats thing which should fix it for you I think is to open this form page for editing then save it!!

Please let us know :)

Cheers

Max

b
bert56

I made a backup of the chrono_contact sql table. Did a fresh install and replaced the sql table with the old one.

Because of the Fatal Error I made a backup of the form, removed the sql table and used the table from the new release (took it out off the xml file) after that I loaded the form from the backup.

The fatal error is still there so I decided to make a new form, still the same problem.

When I check the form and click "show data" when there is no data then I don't have the Error.

The Error is only there when I have data.

Hope you can do something with this info.


Regards,
Bert

t
tormenta

I am having a variation on this in v 2.3.

I had been using the previous version for testing and had had 3 test postings.

Today, to solve another problem, I upgraded to the new version by uninstalling the previous version and installing the new version. Everything is working fine EXCEPT when I select "Show data" I see the 3 data records from the previous versions testing and no data on the 4 tests I have run this afternoon.

I looked carefully to see if there is a way to shut data collection off, but I am not seeing anything. Any help would be appreciated.

t
tormenta

Followup: Uninstalled 2.3. Reinstalled 2.2.1. Still not collecting data. So something went squirrelly with data collection by installing 2.3 and hasn't went back by reinstalling 2.2.1.

Hope that points to the culprit.

admin

Hi Bert,

You don't have to remove the table, itst he same table structure.

what you should is to open the form for editing then hit save again, thats all, does this fix it ?

may be now, ok, in the "dataview fields" new tab just add any field name you have to the this field, its fixed now ?

Hi tormenta,

You un installed then installed again, how did you get your old forms back ?

Cheers

Max

b
bert56

Hi Max,

Can't get this resolved, tried everything. When I have data and click on "show data" it gives me:

Fatal error: Cannot access empty property in /http/administrator/components/com_chronocontact/admin.chronocontact.html.php on line 768

When I remove the data through my sql admin and click "show data" there is no problem and the Screen "Chrono Forms - Stored Data Manager" opens normal and ofcourse not showing any data.

Hope you can figure it out.


Bert

Attachments
estimator.zip
(10.23 KiB)
1 Downloads/Views
b
bert56

I now made a form backup. Removed Chronoforms from the site and made a fresh install.

With the restore function I put back the form.

The problem is still there, fatal error if I have data.



Regards,
Bert

+++++++++++++++++++++++

If I open my PU Database Admin (Joomla! Component) and click on "chrono_contact" I get the following popup telling me: ".$database->getErrorMsg()."

Also here I get this Error only when I have data created through the form.


Bert<br><br>Post edited by: bert56, at: 2007/08/14 08:42

admin

Hi Bert,

Assuming that you don't care about any saved data, lets do this :

#1- uninstall any chronoforms you have.
#2- open your database component and drop and table starts with : jos_chronoforms_[n]
#3- install v2.3 RC1

if you have a form backup restore it now.

This should fix all your problems!! :) plz let me know

Cheers

Max

b
bert56

Hi Max,

I have done all what you suggested without any luck.

I think something is going wrong when I create the sql database table.


++++++++++++++++++++

<?php
global $database;

$database->setQuery( "INSERT INTO #__chronoforms_1 VALUES (
'' , '". date('Y-m-d')." - ".date("H:i:s")."', '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."' , '".$_POST['aanhef']."' , '".$_POST['naam']."' , '".$_POST['email']."' , '".$_POST['onderwerp']."' , '".$_POST['bericht']."');" );
if (!$database->query()) {
echo "<script> alert('".$database->getErrorMsg()."'); window.history.go(-1); </script>
";
}
?>

++++++++++++++++++++


I paste also some info about the server:

OS: Linux a
PHP: 5.2.3-1+b1
MySQL: 5.0.41-Debian_1-log


I really like ChronoForms, know it only for a short time and I'm testing now on my own sites. Planning on using it in other sites (paid) also but I hope to get this problem resolved because it is a nice feature.


Regards,
Bert

admin

It seems a very small thing is causing some confusion, can I get admin access to any of your sites with this problem ?

GreyHead

Hi Bert,

If you still have the old forms please try this:

From the form HTML find one or more field names that you want to display. Enter these as a comma separated list in the DataView Fields tab, Save, then try ShowData again.

I've just installed 2.3 on my test site and am finding that if I don't have a field list then the page just hangs but this seems to have fixed it. I hope that you are seeing the same problem but with a different symptom.

Bob

admin

Hi Bert,

Try Bob's suggestion and you can also apply the attached patch, replace the file with this name under administrator/components/com_chronocontact/

if u will send admin access then this is through the contact us form above

Cheers

Max [file name=admin-2b9c81cd80a6f6fa784a0403e845113f.zip size=7419]http://www.chronoengine.com/components/com_fireboard/uploaded/files/admin-2b9c81cd80a6f6fa784a0403e845113f.zip[/file]

b
bert56

Oké replaced de file, no luck!

Through the form on your site I will sent login info.


Regards,
Bert

++++++++

LOGIN SENT THROUGH FORM ON YOUR SITE!<br><br>Post edited by: bert56, at: 2007/08/14 16:31

admin

hi Bert,

Login doesn't work, could you please resend it after testing ?

Thanks!

Max

b
bert56

Sorry!

I forgot that I also had a password on the administrator directory.


Bert

GreyHead

Hi Max,

Your patch file needs one more change I think. Around line 725 you need to stop the $dvfields explode - otherwise it creates an array with one entry of 0=>'' and the count test fails.

				$dvfields = $paramsvalues->dvfields;
$dvlist = array();
if ( !empty($dvfields) ) {
$dvlist = explode(",", $dvfields);
}
seems to work OK.

Bob

admin

Hi bob,

Good catch, Bert plz give the attached file a go ? [file name=admin-2b74ef85f5f9754196148ef6b2bc546d.zip size=7630]http://www.chronoengine.com/components/com_fireboard/uploaded/files/admin-2b74ef85f5f9754196148ef6b2bc546d.zip[/file]

admin

Hi Bert,

Please let me know the result of this fix ?

Cheers

Max

b
bert56

Super problem FIXED !!!

Thanks a lot!


Bert

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com

ChronoForms Book

The ChronoForms Book, written for ChronoForms v3 contains 350 pages of invaluable ChronoForms How-tos hints and tips.

Note: many of the ideas can be used in ChronoForms v4 but the admin interface is very different and code examples may need to be modified.

SSL

Members Login

 

2CheckOut.com Inc. (Ohio, USA) is an authorized retailer for
goods and services provided by ChronoEngine.com